I KPR & VITASHOP ŠALJU SVOJ DOPRINOS

Kad se KPR i Vitashop.hr udruže, sve se može. Volonterima i unesrećenima šaljemo donaciju u vrijednosti od više od 20 000 kuna.

U trenucima kada zemlju trese nepojmljiva tragedija, nepojmljivo bi bilo ne pomoći. Tijekom 2020. godine smo na vlastitoj koži još jednom naučili koliko smo mali i nemoćni protiv prirode, no isto tako smo pokazali koliko veliko srce imamo. Iako svi želimo pomoći, važno je stati i razmisliti kako to učiniti. Odlazak na mjesto tragedije, ako nismo obučeni za takve situacije, neće i ne može nikome pomoći. To samo dodatno otežava posao nadležnim službama i stručnim volonterima.

Ono što većina nas u ovoj situaciji može napraviti je pomoći unesrećenima u skladu sa svojim mogućnostima. Ipak, kada je riječ o donacijama opet treba biti oprezan i donirati ono što je uistinu potrebno, kako ne bismo dodatno zakrčili skladišta na mjestu tragedije u kojima se donacije skupljaju. Slanjem stvari koje trenutno nisu potrebne možemo dodatno otežati posao volonterima i usporiti proces da potrebne donacije stignu u ruke osoba pogođenih tragedijom.

Praćenjem informacija s terena i osluškivanjem potreba, agencija Kreativna poslovna rješenja i Vitashop.hr dali su svoj doprinos volonterima i unesrećenima slanjem donacije koja se sastoji od onoga što je u ovom trenutku najpotrebnije. Donacija vrijedna više od 20 000 kuna se sastoji od 1000 zaštitnih maski FFP2, dezinficijensa, gotove konzervirane hrane te potrepština za najmlađe, među kojima su pelene, podloge za mijenjanje pelena i vlažne maramice.

Hvala svima koji pomažu! Sve najbolje želi vam KPR.