Kampanja za osmijehe od uha do uha

Pokažite zube kad je najpotrebnije.

Što dobijete kada u vrijeme koronakrize spojite moderne tehnologije komunikacije (WhatsApp, Facebook, Viber) s humanitarnim karakterom i medijom knjige? Odgovor je Humor u doba korone, potresa i dr. sr. Tragikomično štivo pripremljeno s jednim jedinim ciljem – podizanjem raspoloženja u ovim tmurnim vremenima.

Knjiga je zajednički projekt koji potpisuju Dubravka Miljković i Majda Rijavec, autorice brojnih naslova stručne literature iz područja psihologije. Novi naslov opisuju kao svojevrsnu zahvalu humoru koji nas je tijekom prošle nadasve neobične i turbulentne godine pratio i pritom nam pomogao da očuvamo svoje mentalno zdravlje. Humor nam pomaže da se bolje nosimo s brigama i strahovima, pružajući svojevrsno olakšanje i odmak od problema, a ovako to opisuju autorice: "Netko je humor i smijeh usporedio s mijenjanjem pelena: neće trajno riješiti problem, ali stvari će privremeno biti podnošljivije. I mi ćemo (barem privremeno) biti podnošljiviji i sebi i drugima."

Pogurali smo kampanju bez da smo trepnuli. Sredili grafičko oblikovanje za knjigu, ali i otvorili domenu i složili landing page (humorudobakorone.com), TVC, odradili zakup medija i ostalih popratnih materijala. Ako vas zanima isječak iz knjige, možete ga vidjeti ovdje.

Vizuali

U knjizi vas očekuju sistematizirane šale i memeovi koji su putovali internetom tijekom godine. Većina ih je vezana uz koronu i sve što je pandemija uzrokovala (higijenske mjere, maske, održavanje razmaka, krizni stožer, samoizolacija, rad od kuće, nestašica namirnica, odgoj i obrazovanje, sport, turizam...), ali ima i onih o zagrebačkom potresu, poplavama pa i predsjedničkim izborima u Americi.

Osim što popravlja raspoloženje, kupnjom knjige činite ovaj svijet ljepšim mjestom jer 20,20 kn od svakog prodanog primjerka bit će donirano humanitarnoj Udruzi RTL pomaže djeci. Što se dostave tiče, ona je besplatna. Možete je naručiti:

  • putem web stranice humorudobakorone.com
  • pozivom ili Whatsapp porukom na broj mobitela 091/1144-555
  • putem e-mail adrese info@kpr.hr
  • u poslovnicama Hrvatske pošte, knjižara Školska knjiga i V.B.Z. te na drugim čiji popis možete pronaći na humorudobakorone.com

‘’Kažu da smijeh ne zagrijava, ne deblja (štoviše, svaki put kad se nasmijemo potrošimo tri i pol kalorije), nije kancerogen (nema GM dodataka ni pesticida), ne treba baterije, siguran je u svim vremenskim uvjetima. Osobito je dobar u kriznim vremenima: potiče stvaranje endorfina – koji poboljšava raspoloženje i smanjuje depresivnost. Dokazano je da povećava toleranciju na bol, pomaže u reguliranju krvnog tlaka i antiupalnom djelovanju koje štiti kardiovaskularni sustav, poboljšava imunološki sustav, ali efekti su kratkotrajni.’, navode autorice knjige Dubravka Miljković i Majda Rijavec.

Ne preostaje nam ništa drugo nego poslušati autorice i okrenuti novu stranicu knjige, a vama se zahvaliti na dobroj volji i čitanju.