M kao Murska Dekla

M kao Murska Dekla

S craft pivama u Hrvatskoj svi su već upoznati. Tržište je saturirano, skoro svatko ima svoju pivu, a potrošačima je omogućen najveći izbor još od početka čovječanstva. Otprilike u takvoj klimi, međimurski trio inženjera odlučio se na inovaciju i pripremu domaćeg, međimurskog gina. Nakon godinu i pol dana razvijanja proizvoda, dečki su nam došli s osmišljenim imenom za svoj gin koji je, kako kažu, dobio ime po jednoj od međimurskih legendi. KPR je objeručke prihvatio izazov, i u suradnji s ilustratorom Ivanom Gatarićem krenuo u daljnji razvitak priče.

Zadatak: Osmisliti kompletan vizualni identitet, dizajn etikete i packaging.

Razmišljanje: Murska Dekla je duh vode i bilja. Najčešće se pojavljuje u obliku djevojke, a pretvara se u maglu, cvijet ili zvjerčicu. Kako prenijeti njene vrijednosti vizualno atraktivno na bocu gina?

Ideja: Boca bi trebala dočarati legendu o Murskoj Dekli. Želimo zaigrano i mistično prikazati vezu s prirodom kao najistaknutiji element.

Logotip se sastoji od stilizirane tipografije, potpisa i dekorativnih elemenata. Stilizirana tipografija nadahnuta je mitološkom pričom o Murskoj Dekli, ali i vintage elementima koji daju dašak klasičnosti i gospodstva u brend identitet.

Sada kad ste upoznati s primarnim i sekundarnim bojama, vrijeme je da vam predstavimo i tipografiju.

Koncept brendinga zasniva se na mitološkoj priči o Murskoj Dekli. Iz proljetne rose rađa se na obalama Mure iz mrazovčeva soka, jasenova cvijeta i rose. Ona je vila, duh vode i bilja. Visoka je i snažna, zagasite puti, plemenita ali i osvetoljubiva.

Koncept brendinga zasniva se na mitološkoj priči o Murskoj Dekli. Iz proljetne rose rađa se na obalama Mure iz mrazovčeva soka, jasenova cvijeta i rose. Ona je vila, duh vode i bilja. Visoka je i snažna, zagasite puti, plemenita ali i osvetoljubiva.

Crtež na prednjoj prozirnoj etiketi oživljavamo sa bojama stražnje etikete. Pri tome ćemo paziti na odabir boje koji bi trebao asocirati na prirodne sastojke i Međimurje - plavu rijeku, zelene šume i vinovu lozu kao poseban sastojak ovog vrhunskog domaćeg gina.

Murska Dekla London dry gin vilinski je eliksir koji stišava zle duhove i svakim gutljajem približava tajnu besmrtnosti i šapat prirode. Znate li koji sastojci ju čine besmrtnom? Ajmo vidjeti.

Dobili ste otprilike dojam kako diše Murska. Vrijeme je za slike, slike.... i još malo slika.

Murska Dekla London dry gin osvojio je svoju prvu nagradu, i to u Londonu! Brončana medalja na London Spirits Competition prvo je međunarnodno priznanje za prvu seriju gina i veliki uspjeh među brojnom konkurencijom ovog prestižnog natjecanja.

Druga nagrada stiže iz Ujedinjenog Kraljevstva! Dekla je osvojila srebrnu medalju na prestižnom svjetskom natjecanju International Wine & Spirit Competition - IWSC.