OVOR jednostavno morate vidjeti

Volontiranje je dječja igra.

Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama je projekt koji provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske, zajedno s partnerima osnovne škole iz Gospića i Slatine i Društvom “Naša djeca” Zabok, u cilju senzibilizacije djece i građana za važnost volontiranja i odgoja za održivi razvoj svake zajednice. Korisnici projekta mogu se educirati putem radionica, konferencija, brošura i studijskih putovanja, a rezultati projekta su osmišljavanje i provedba volonterskih akcija u njihovim lokalnim sredinama te jačanje kapaciteta školskih volonterskih odgoja uz održivog razvoj.

Zadaci: Izrada vizualnog identiteta, slogana, prilagodba vizuala na sve digitalne oblike komunikacije, website, kratak animirani promo spot i grafička priprema za promotivne materijale projekta.

Razmišljanje: Ciljna skupina su učenici (3. – 6. razred OŠ), djelatnici u školama, volonteri OCD-a, građani i šira javnost RH. Dakle, razmišljamo najprije o tim segmentima pri osmišljavanju temeljnog koncepta za vizualni identitet i slogan.

Ideja: Kako se cijeli projekt zove “Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama”, logičan prvi korak nam je bio skratiti taj naziv kako bi stvorili prostor za lijep i jednostavan logotip. Što se tiče slogana – on u ovom slučaju predstavlja prošireni potpis i sažeto objašnjava svrhu projekta. Projekt se ne zalaže samo u školi, nego i globalno: za iskorjenjivanje siromaštva, za bolje zdravlje, za rodnu ravnopravnost, za osiguravanje pitke vode, za gospodarski rast – i za tvoje sutra.

Tako je nastao OVOR.

Vizualni identitet & slogan – riješeni. Kakve smo još ljepote od promotivnih materijala uradili, možete vidjeti u nastavku.

Ako vam se ne žuri, prosurfajte malo i po službenom webu da detaljnije upoznate OVOR aktivnosti.

Za šlag na kraju – video! Ideja je bila da se kroz animaciju poigramo s vizualom projekta, a copy je osmišljen iz perspektive djeteta kako bi se ukazalo na njegov potencijalni utjecaj u svrhu inspiriranja male, ali i velike djece (ljude) na empatiju i super važnu ulogu volontiranja. Uvjet da na kraju budu vidljivi svi logotipovi smo ispunili

Ciljevi OVOR-og projekta su jačanje i razvoj kompetencija učenika, nastavnika i volontera, pokretanje i razvoj održivih školskih volonterskih programa, informiranje i podizanje svijesti o važnosti odgoja za volontiranje i održivi razvoj. Želimo im stoga sve najbolje u ispunjavanju tih ciljeva koji na kraju krajeva i čine ovaj svijet malo ljepšim i boljim mjestom.