OVOR osvojio nagradu Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje

Okvirno gledajući - zaslužena nagrada.


S velikim ponosom i veseljem javljamo da je projekt naših dragih klijenata iz saveza DND osvojio nagradu Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje koje u sklopu projekta Održiva Hrvatska dodjeljuje National Geographic Hrvatska.

National Geographic Hrvatska i tvrtka Adria Media Zagreb organiziraju projekt Održiva Hrvatska (do 2021. poznat kao projekt Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje) kako bi potaknuli zanimanje ljudi za učenje i sudjelovanje u održivom razvoju te istaknuli važne iskorake u tom smjeru pojedinaca, institucija i organizacija.

Prilikom preuzimanja nagrade za projekt OVOR - Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama, glavna tajnica Saveza DND Hrvatske Snježana Krpes uz veliko oduševljenje obratila se prisutnima:

"Mi smo sretne i preponosne što je naš projekt OVOR-jedan od ovogodišnjih dobitnika Nagrade Žuti okvir!!! Bez obzira na nezahvalnu situaciju prouzročenu pandemijom koja je zahvatila cijeli svijet, mnoštvo pristiglih prijava u 17 kategorija održivog razvoja pokazatelj su pozitivnih promjena, ali i nade u svijetlu, održivu budućnost Lijepe Naše. Nagrada nam je dodijeljena za cilj broj 17, a preuzele smo ju sinoć u Hotelu Hilton! Hvala National Geographic Hrvatska i Adria Media.

Projekt „Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama“ Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske proveo je u partnerstvu s dvije osnovne škole iz Gospića i Slatine (OŠ dr. Jure Turića, Gospić i OŠ Eugen Kumičić, Slatina), te Društvom „Naša djeca“ Zabok. Cilj projekta bila je edukacija, jačanje kompetencija i podizanje svijesti učenika i djelatnika u školama, kao i volontera iz OCD za razvoj volontiranja, održivih lokalnih zajednica te aktivno sudjelovanje."

Slavljenički govor za projekt OVOR - dodjela nagrade "Žuti okvir" možete vidjeti ovdje.

Tko se želi podsjetiti što smo točno radili za OVOR može se prisjetiti ovdje, dok mi još jednom čestitamo svima koji su sudjelovali na projektu, ali i svim vrijednim nastavnicama, osnovnoškolcima i volonterkama Društava "Naša djeca" kojima želimo svu sreću i u budućim pothvatima!