Veliko finale jedinog eventa s razmakom

Donirali smo robu u vrijednosti 100.000 kn!

Ostanimo društveno odgovorni. Iako je Drive-In Kino — Jedini event s razmakom! prošao, razloga za slavlje i dalje imamo. Projekt koji smo otpočetka osmislili i organizirali imajući u vidu humanitarnu notu kao misao vodilju, sada je dobio i svoj sretan završetak!

Dojmovi su se slegli i konačno se našlo vremena da ove srijede, 1.7., uručimo KBC-u Sestara milosrdnica donaciju u vrijednosti 100 tisuća kuna. Ravnatelju bolnice Mariju Zovaku predana je donacija od 8 M-Care stupova. Radi se o uređajima koji istodobno dezinficiraju pacijente, mjere temperaturu i kontroliraju pristup bolnici. Uz to, kao sigurnosnu mjeru za sprječavanje zaraze koronavirusom, omogućili smo i više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva Desderman.

Donaciju su ravnatelju bolnice predali Zoran Krečar, voditelj projekta iz Kreativnih poslovnih rješenja i Hrvoje Lisak, Business Unit Manager STADA, koji su pritom i demonstrirali način korištenja uređaja.

“S obzirom na značaj KBC-a Sestre milosrdnice, kao i aktualnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, osjetili smo potrebu pomoći u osiguranju maksimalne zaštite osoblja i pacijenata te se na taj način zahvaliti medicinskom osoblju za sve što čine za nas. Za više od dvije tisuće posjetitelja organizirali smo projekcije atraktivnih filmova za sve ukuse na Drive-In Kinu, a posebno nas raduje što smo prihodom od prodanih ulaznica mogli kupiti osam M-Care uređaja i više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva što će pomoći bolnici da se zaštiti od neželjenih posljedica prilikom ulaska pacijenata u bolnički krug.” – rekao je Zoran Krečar predajući donaciju ravnatelju bolnice.

“Drago nam je da smo se kao društveno odgovorna kompanija uključili i podržali ovaj hvale vrijedan, a uz to i humanitaran projekt. Vjerujemo da su posjetitelji Drive-In Kina u trenucima potpunog nedostatka društvenog života istovremeno uživali u prikazanim filmovima, naravno, poštujući pritom sve preporuke Civilnog stožera.’’ – dodao je Hrvoje Lisak.

Ukupna vrijednost predane donacije iznosi 100.000 kuna, a služit će KBC-u Sestre milosrdnice za kontrolu ulaza svih osoba u bolnicu te dezinfekciju ruku kao preventivu od mogućeg prijenosa zaraze koronavirusom, ali i tijekom epidemije sezonskih bolesti. Spomenute uređaje proizvodi hrvatska tvrtka Metalis, a riječ je o jedinstvenom proizvodu na tržištu koji omogućava simultano mjerenje tjelesne temperature na zapešću i dezinfekciju ruku.

Preuzimajući donaciju, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak se zahvalio i posebno napomenuo:

“Ovakve geste humanosti, osim što našoj bolnici daju vrijedne uređaje koji će povećati razinu zaštite svih naših pacijenata i posjetitelja, potiču nas na društvenu solidarnost i odgovornost za zdravlje građana. Kao što je ova epidemija koronavirusa pokazala, kada se građani udruže u odgovornom ponašanju, onda imamo dobre rezultate. Zato bih volio i da ova donacija doprinese što većoj sigurnosti svih nas koji svakodnevno dolazimo i odlazimo iz bolnice, prije svega pacijenata koji su i najugroženiji.”

Sredstva za vrijednu donaciju prikupljena su prihodom od prodanih ulaznica za Drive-In Kino — jedini event s razmakom!, a projekt je održan u prvim danima ukidanja strogih mjera izolacije zbog koronavirusa. Ništa od ovog ne bi bilo moguće bez odličnog odaziva posjetitelja i naših prijatelja projekta. Zato bi se i ovim putem još jednom zahvalili njemačkoj farmaceutskoj tvrtki STADA i drugim dragim partnerima i sponzorima: Stella Artois, Pauza.hr, Bobi Snacks, Violeta, Prolom voda, Orangina, Prima namještaj, Nature Addicts, Anamarija i Podravka. Hvala!